Jehněčí na fazolkách
85 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceSherry brandy
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 4lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceOlej sójový
- 500gramůFazole červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1004 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
36 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
20 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osušíme a nakrájíme na asi 2 milimetry silné plátky proti vláknu.
- 2Česnek zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kostičky. Do misky vlijeme sójovou omáčku, přidáme sherry brandy a cukr a promícháme, aby se cukr rozpustil. Vytvořenou marinádou přelijeme nakrájené jehněčí maso. Necháme v chladu hodinu marinovat, během marinování maso několikrát obrátíme. Po hodině marinování vyjmeme.
- 3Připravíme wok a v něm jehněčí maso na rozpáleném oleji zprudka opečeme.
- 4Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Očištěné a opláchnuté fazole společně s cibulí a zbylou marinádou vložíme do pánve k pečenému masu. Během 3 minuty trvajícího restování neustále promícháváme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.