Jehněčí na kari se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej sezamový
- 20gramůKari pasta
- 5gramůKmín římský
- 500gramůJehněčí maso
- 1kusPaprika červená
- 150gramůCuketa
- 200gramůBrokolice
- 3decilitryKokosové mléko
- 1decilitrVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 200gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
41 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
20 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme kari pastu a římský kmín, minutu restujeme a potom vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky. Opékáme asi 5 minut, dokud maso nezměkne, maso vyjmeme a odložíme na později.
- 2Do pánve vložíme papriku a cuketu pokrájené na proužky, květák a brokolici rozebrané na malé růžičky. Restujeme asi 3 minuty, přilijeme kokosové mléko a vývar, 4 minuty necháme povařit. Vrátíme na pánev jehněčí maso a ještě 2 minuty vaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s nudlemi, které uvaříme podle návodu na obalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.