Jehněčí na královský způsob
40 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kilogramJehněčí maso
- 3kusyCibule
- 25mililitrůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOřechová pasta
- 2lžičkyPepř bílý
- 6kusůHřebíček
- 5kusůKardamom
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžícePasta zázvorová
- 1lžícePasta česneková
- 125mililitrůJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme nečistot a opláchneme pod tekoucí vodou. Mandle zbavíme slupek, rozkrojíme vejpůl a opražíme je suché na pánvi bez oleje.
- 2Na jiné pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm cibuli. Následně vložíme maso, ochutíme solí, zakryjeme poklicí a dusíme.
- 3Když je maso skoro hotové, přidáme do pánve rozemleté kešu, zázvor, česnek a ostatní koření. Vše zalijeme jogurtem a důkladně promícháme.
- 4Zalijeme trochou vody a necháme vařit. Když je maso hotové, ozdobíme jej praženými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.