Jehněčí na medu s fíky

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
47 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fíky zalijeme medem a necháme několik dní stát. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  • 2
    Na pekáč dáme na tenké plátky nakrájený fenykl, na větší kusy nakrájenou cibuli a celer, rozmarýn a pokapeme olejem. Dáme do trouby na 30 minut. Poté přidáme 3 ks fíků z medu a vrátíme zpět do trouby na 10 minut.
  • 3
    Mezitím připravíme omáčku: do hrnce dáme 3 ks fíků z medu, přilijeme víno a přidáme nakrájenou chilli papričku. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme do zhoustnutí. Poté omáčku přelijeme přes cedník a dáme stranou.
  • 4
    Jehněčí plátky osolíme a opepříme a na másle osmahneme 3 minuty z každé strany. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nalijeme trochu medu, ve kterém byly fíky, pořádně zamícháme a vlijeme do omáčky s vínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.