Jehněčí na medu s fíky
60 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
47 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Fíky zalijeme medem a necháme několik dní stát. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
- 2Na pekáč dáme na tenké plátky nakrájený fenykl, na větší kusy nakrájenou cibuli a celer, rozmarýn a pokapeme olejem. Dáme do trouby na 30 minut. Poté přidáme 3 ks fíků z medu a vrátíme zpět do trouby na 10 minut.
- 3Mezitím připravíme omáčku: do hrnce dáme 3 ks fíků z medu, přilijeme víno a přidáme nakrájenou chilli papričku. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme do zhoustnutí. Poté omáčku přelijeme přes cedník a dáme stranou.
- 4Jehněčí plátky osolíme a opepříme a na másle osmahneme 3 minuty z každé strany. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nalijeme trochu medu, ve kterém byly fíky, pořádně zamícháme a vlijeme do omáčky s vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.