Jehněčí na meruňkách

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pokrájené maso na kostky dáme do mísy, přidáme koření a olej. Promícháme, aby se maso pokrylo směsí.
  • 2
    Rozehřejeme pánev, když je horká, přidáme obalené maso, zmírníme plamen a 5 minut smažíme. Poté vyjmeme a dáme do zapékací mísy.
  • 3
    Ve stejné pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, rajčata, česnek a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, vmícháme sušené meruňky, vývar, cukr a přivedeme omáčku k varu.
  • 4
    Naběračkou přelijeme omáčku přes maso v zapékací míse a promícháme. Zakryjeme a v troubě pečeme hodinu, poté sundáme pokličku a dopékáme 10 minut.
  • 5
    Nasekáme koriandr a hotový pokrm posypeme. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.