Jehněčí na meruňkách
85 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí maso
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 2lžičkyOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 125gramůMeruňky sušené
- 1lžičkaCukr moučkový
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pokrájené maso na kostky dáme do mísy, přidáme koření a olej. Promícháme, aby se maso pokrylo směsí.
- 2Rozehřejeme pánev, když je horká, přidáme obalené maso, zmírníme plamen a 5 minut smažíme. Poté vyjmeme a dáme do zapékací mísy.
- 3Ve stejné pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, rajčata, česnek a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, vmícháme sušené meruňky, vývar, cukr a přivedeme omáčku k varu.
- 4Naběračkou přelijeme omáčku přes maso v zapékací míse a promícháme. Zakryjeme a v troubě pečeme hodinu, poté sundáme pokličku a dopékáme 10 minut.
- 5Nasekáme koriandr a hotový pokrm posypeme. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.