Jehněčí na šafránu
105 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí plec
- 1lžičkaŠafrán
- 150mililitrůVoda pitná
- 300gramůPaprika zelená
- 160gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyZázvor mletý
- 450mililitrůVývar jehněčí
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 10gramůPomerančová kůra
- 125gramůMeruňky
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůMáta
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šafrán vložíme do malé misky, přilijeme odměřené množství horké vody a necháme 10 minut namočené.
- 2V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm smažíme maso. Vyjmeme je z mísy a dáme zvlášť.
- 3Stáhneme oheň, přidáme fenykl, nudličky papriky, nasekanou cibuli a 5 minut průběžně promícháváme a smažíme.
- 4K zelenině přidáme mouku a zázvor, mícháme a 2 minuty smažíme. Přilijeme šafránový nálev, vrátíme maso, přilijeme vývar, přidáme pomerančovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C .
- 5Nalijeme pomerančovou šťávu a nakrájené meruňky, podusíme ještě další 30 minut, až je maso měkké. Ochutnáme, dokořeníme a před podáváním ozdobíme snítkami máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.