Jehněčí na šípkové omáčce

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
69 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
85 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý a očištěný jehněčí hřbet osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Vložíme na pekáč s olejem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme doměkka. Během pečení poléváme maso vývarem.
  • 2
    Příprava omáčky: očištěnou kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme na oleji, podlijeme vývarem a přidáme šípkovou marmeládu a koření. Po změknutí zeleniny omáčku zahustíme moukou a dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přidáme kousek másla.
  • 3
    Maso naporcujeme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.