Jehněčí na šípkové omáčce
85 min.
Ingredience
- omáčka
- 1hrstŠípky sušené
- 250gramůZelenina kořenová
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMarmeláda šípková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1000gramůJehněčí hřbet
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
69 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Omytý a očištěný jehněčí hřbet osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Vložíme na pekáč s olejem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme doměkka. Během pečení poléváme maso vývarem.
- 2Příprava omáčky: očištěnou kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme na oleji, podlijeme vývarem a přidáme šípkovou marmeládu a koření. Po změknutí zeleniny omáčku zahustíme moukou a dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přidáme kousek másla.
- 3Maso naporcujeme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.