Jehněčí na zelenině s Gremolatou
90 min.
Ingredience
- 850gramůJehněčí maso
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 400gramůRajčata
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- Bylinková směs Gremolata
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 2,5lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si italskou bylinkovou směs zvanou "Gremolata": omyjeme citrón (pokud možno chemicky neošetřený) a jemně nastrouháme jenom žlutou kůru do misky. 2 stroužky česneku oloupeme a rozdrtíme, petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a drobně ji pokrájíme. Petrželku s česnekem přidáme k citrónové kůře spolu s olivovým olejem a čerstvě mletým černým pepřem. Směs důkladně promícháme, misku uzavřeme víkem, odložíme do chladničky.
- 2Jehněčí maso odblaníme, odstraníme tučnější části s žilkami, maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na medailonky a dáme do mísy. Maso osolíme, opepříme.
- 3V misce promícháme hladkou mouku s červenou paprikou a kousky masa v mouce obalíme.
- 4Omyjeme papriky i rajčata. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, pokrájíme na tenké půlměsíčky. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a krájíme na kostičky.
- 5V pánvi rozpálíme olej (3 lžíce) s máslem, maso orestujeme do zlatova, pak ho dáme do zapékací mísy. Na pánev přidáme lžíci oleje, restujeme cibuli s paprikou přibližně 2 minuty, přidáme rajčata, promícháme a restujeme další minutu. Jakmile začnou pouštět šťávu, směs vyklopíme na maso, zakryjeme poklicí a pečeme doměkka v předehřáté troubě při při 185°C přibližně 40 minut. Občas promícháme.
- 6Přibližně 10 - 15 minut před dokončením přidáme připravenou bylinkovou směs "Gremolatu" a promícháme.
- 7Měkké maso případně dochutíme solí a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.