Jehněčí nudličky s mandlemi
45 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí kýta
- 2lžičkySolamyl
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůSójové výhonky
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůMandle
- 1kusKapie
- 0,5lžičkaSůl
- Na zálivku
- 50mililitrůVíno červené
- 1lžíceSójová omáčka
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 120mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
81 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso z jehněčí kýty očistíme, okrájíme všechen tuk a nakrájíme na tenké plátky, které rozkrájíme na nudličky, posypeme Solamylem, osolíme a promícháme. Česnek rozdrtíme, spařené mandle oloupeme, nakrájíme na nudličky a nasucho opražíme dozlatova. Kapii očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
- 2Na zálivku promícháme všechny suroviny a lehce zahřejeme.
- 3V pánvi rychle osmažíme sójové výhonky s paprikou, vyjmeme děrovanou sběračkou, necháme okapat a odložíme. Do pánve dáme smažit maso ze všech stran, přidáme česnek, zarestujeme a přilijeme připravenou omáčkou a za stálého míchání povaříme. Na závěr ke směsi přidáme klíčky s paprikou, mandle a zahřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.