Jehněčí nudličky se zelenými fazolkami
35 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 4decilitryVývar zeleninový
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákna na nudličky.
- 2Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme i se zelenou natí na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
- 3V pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso na něm za stálého míchání ze všech stran osmažíme, pak ho vyjmeme a odložíme přikryté v míse stranou.
- 4V pánvi krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky, fazolky a česnek, pak přilijeme vývar a přimícháme zakysanou smetanu. Směs přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 5 minut. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí, přidáme usmažené kousky masa a necháme ještě 5 minut vařit. Během vaření občas zamícháme.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.