Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě
35 min.
Ingredience
- 100gramůChřest zelený
- 1kusCuketa
- 100gramůHrachové lusky
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 2kusyRajčata
- 600gramůJehněčí maso
- 1decilitrOlej olivový
- 1plátekChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
54 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem. Maso ve směsi důkladně obalíme, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180°C pečeme s bylinkovým máslem cca 5-6 minut.
- 2Mezitím povaříme ve vodě ochucené solí a máslem hráškové lusky a chřest. Cuketu nakrájíme a smícháme s povařenou zeleninou, loupanými plátky rajčat a olivami. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme.
- 3Maso i se zeleninou rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.