Jehněčí pastýřské řízky
45 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 5kusůCibulka jarní
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1kusRajčata
- 50gramůVepřový bok uzený
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
55 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzený bůček nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka a očištěné žampiony na plátky. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Z omyté jehněčí kýty nakrájíme řízky a zrpudka je opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme je na nahřátý talíř.
- 3Ve výpeku osmahneme bůček a cibulku, přidáme žampiony a rajče, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Podlijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu, máslo a promícháme. Vložíme opečené řízky a vše krátce podusíme.
- 4Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.