Jehněčí pečeně marinovaná v zakysané smetaně

220 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso omyjeme, očistíme a po obou stranách nařízneme. V misce smícháme sůl, pepř, limetkovou šťávu a takto připravenou směs důkladně vetřeme do masa.
  • 2
    V další misce smícháme zakysanou smetanu, olej, sůl, najemno nasekaný kopr a touto směsí také maso důkladně potřeme. Potom kýtu uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z chladničky, vložíme do pečící mísy, přidáme zeleninový vývar, jarní cibulky a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Potom teplotu snížíme na 160 stupňů Celsia a pečeme ještě 180 minut. V případě potřeby doléváme vývar.
  • 4
    Po upečení maso nakrájíme a servírujeme na připravené talíře. Poléváme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.