Jehněčí pečeně marinovaná v zakysané smetaně
220 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí kýta
- 2lžíceLimetková šťáva
- 6stroužkůČesnek
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceKopr čerstvý
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 12kusůCibulka jarní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme, očistíme a po obou stranách nařízneme. V misce smícháme sůl, pepř, limetkovou šťávu a takto připravenou směs důkladně vetřeme do masa.
- 2V další misce smícháme zakysanou smetanu, olej, sůl, najemno nasekaný kopr a touto směsí také maso důkladně potřeme. Potom kýtu uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z chladničky, vložíme do pečící mísy, přidáme zeleninový vývar, jarní cibulky a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Potom teplotu snížíme na 160 stupňů Celsia a pečeme ještě 180 minut. V případě potřeby doléváme vývar.
- 4Po upečení maso nakrájíme a servírujeme na připravené talíře. Poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.