Jehněčí pečeně na česneku

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
566 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, odblaníme, zbavíme loje a omyjeme. Osušíme čistou utěrkou, osolíme, opepříme a potřeme česnekem.
  • 2
    Vložíme do rozehřátého oleje, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna.
  • 3
    Když se začne maso propékat, posypeme je na kolečka nakrájenou cibulí a občas přeléváme vypečenou šťávou.
  • 4
    Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu dle potřeby hladkou moukou a zalijeme vodou.
  • 5
    Maso naporcujeme a při podávání na teplých talířích je přeléváme provařenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.