Jehněčí pečeně na česneku
145 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 500gramůJehněčí plec
- 2lžičkyOlej stolní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
566 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, odblaníme, zbavíme loje a omyjeme. Osušíme čistou utěrkou, osolíme, opepříme a potřeme česnekem.
- 2Vložíme do rozehřátého oleje, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna.
- 3Když se začne maso propékat, posypeme je na kolečka nakrájenou cibulí a občas přeléváme vypečenou šťávou.
- 4Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu dle potřeby hladkou moukou a zalijeme vodou.
- 5Maso naporcujeme a při podávání na teplých talířích je přeléváme provařenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.