Jehněčí pečeně s medem a mandlemi
120 min.
Ingredience
- 5lžicMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 20gramůMandle plátky
- 4lžíceZakysaná smetana
- 2stroužkyČesnek
- 1000gramůJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
122 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Med ohřejeme a prolisujeme do něj česnek. Omytou a osušenou kýtu osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran polovinou česnekového medu. Maso vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.
- 2Potom k masu přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 minut. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme plátky mandlí. Pečeme dál, až se mandle upraží. Maso vyjmeme z trouby.
- 3Zbylý česnekový med zamícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
- 4Pečené maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.