Jehněčí perkelt
70 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 800gramůJehněčí plec
- 40gramůTuk
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 3kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné, omyté plecko nakrájíme na kostky o váze asi 50g.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky sklovitě osmahneme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, papriku, ocet a vše podlijeme trochou vody.
- 3Vložíme maso, osolíme, přidáme utřený česnek a pomalu dusíme ve vlastní šťávě doměkka.
- 4Když je maso měkké, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, podlijeme vodou a ještě podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.