Jehněčí perské
225 min.
Ingredience
- 4lžíceMáta
- 2,25decilitryJogurt bílý
- 4stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 900gramůJehněčí kýta
- 4lžíceCitronová šťáva
- 250gramůKuskus
- 5decilitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5kusCibule
- 4kusyRajčata
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme jogurt, pepř a rozetřený česnek, až vznikne marináda. Z jehněčího masa si nakrájíme 6 řízků a potřeme z obou stran citronovu šťávou, poté přes ně vylijeme marinádu. Přikryjeme a necháme 3 hodiny marinovat.
- 2Do zapékací mísy dáme kuskus a zalijeme ho vařící vodou. Necháme stát 5 minut, poté procedíme a necháme stát v cedníku. Povaříme v páře nad pomalu se vařící vodou cca 8 minut. Přidáme citronovou šťávu, olej, rajčata, nasekanou cibuli, bylinky, pepř a sůl a necháme stát.
- 3Maso grilujeme 15 minut a jednou obrátíme. Podáváme s kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.