Jehněčí pilaf

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
898 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu.
  • 4
    Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.