Jehněčí pilaf
95 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCibule
- 400gramůRýže dušená
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
898 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut.
- 3Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.