Jehněčí pilaf s mrkví
65 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 1litrVoda pitná
- 250gramůRýže loupaná
- 4kusyMrkev kořen
- 150gramůHouby čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
42 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme najemno. Rýži propláchneme. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.
- 2Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou masoxového vývaru, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka.
- 3V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby.
- 4Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem z masoxu a krátce zapečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
- 5Na talíře servírujeme kopečky, které vytvoříme naběračkou, namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.