Jehněčí pilaf s mrkví

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
42 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme najemno. Rýži propláchneme. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.
  • 2
    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou masoxového vývaru, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka.
  • 3
    V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby.
  • 4
    Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem z masoxu a krátce zapečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
  • 5
    Na talíře servírujeme kopečky, které vytvoříme naběračkou, namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.