Jehněčí plátky na cibulce

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
343 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso předem zabalíme a necháme cca 1 h vychladit v mrazáku, aby ztuhlo. Poté je nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžičky sherry, světlou sójovou omáčku a pepř. Důkladně promícháme a necháme 15 - 30 min. marinovat.
  • 2
    Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme zbytek sherry se solí, cukrem, sójovou omáčkou a dvěma lžičkami sezamového oleje a odložíme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, nadrobno nakrájený česnek zlehka osmahneme a přidáme maso. Restujeme cca 1 min, poté přelijeme omáčkou a krátce zamícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibulku a krájený koriandr a za stálého míchání povaříme, dokud cibulka nezměkne.
  • 4
    Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a pokapeme zbytkem sezamového oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.