Jehněčí plátky na cibulce
45 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí krkovice
- 2lžičkyOmáčka sojová světlá
- 1špetkaPepř sečuánský
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej sezamový
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceSherry brandy
- 4lžičkyOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
343 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso předem zabalíme a necháme cca 1 h vychladit v mrazáku, aby ztuhlo. Poté je nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžičky sherry, světlou sójovou omáčku a pepř. Důkladně promícháme a necháme 15 - 30 min. marinovat.
- 2Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme zbytek sherry se solí, cukrem, sójovou omáčkou a dvěma lžičkami sezamového oleje a odložíme.
- 3V pánvi rozpálíme olej, nadrobno nakrájený česnek zlehka osmahneme a přidáme maso. Restujeme cca 1 min, poté přelijeme omáčkou a krátce zamícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibulku a krájený koriandr a za stálého míchání povaříme, dokud cibulka nezměkne.
- 4Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a pokapeme zbytkem sezamového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.