Jehněčí plátky s celerem
45 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 600gramůJehněčí kýta
- 120gramůCeler bulvový
- 50gramůOřechy vlašské
- 4stroužkyČesnek
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusFeferony
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
87 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Naklepeme a v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Přidáme česnek, na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou feferonku, nasekané ořechy a nakonec posypeme mletou paprikou. Dosmažíme doměkka.
- 2Celer nakrájíme na úhledné kousky a na pánvičce s rozpáleným máslem je podusíme, zalijeme vínem a dusíme, aby se víno vypařilo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.