Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest očistíme a uvaříme ho v osolené vodě s kostkou cukru a lžičkou citrónové šťávy, po uvaření chřest vybereme děrovanou naběračkou a prudce zchladíme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 150 °C. Jehněčí maso opláchneme pod studenou vodou, opepříme, osolíme a na oleji opečeme (2 minuty po každé straně). Opečené maso přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
  • 3
    Než se maso propeče, rozpustíme na pánvi máslo a na něm podusíme šalvěj. Podáváme tak, že na předehřáté talíře na plátky pečeného masa rozdělíme šalvěj, podušenou na másle, na maso rozdělíme vařený chřest, ozdobíme posekanou petrželkou a celý pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.