Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem
55 min.
Ingredience
- 600gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceŠťáva citrónová
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 8plátkůJehněčí maso
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a uvaříme ho v osolené vodě s kostkou cukru a lžičkou citrónové šťávy, po uvaření chřest vybereme děrovanou naběračkou a prudce zchladíme.
- 2Troubu předehřejeme na 150 °C. Jehněčí maso opláchneme pod studenou vodou, opepříme, osolíme a na oleji opečeme (2 minuty po každé straně). Opečené maso přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
- 3Než se maso propeče, rozpustíme na pánvi máslo a na něm podusíme šalvěj. Podáváme tak, že na předehřáté talíře na plátky pečeného masa rozdělíme šalvěj, podušenou na másle, na maso rozdělíme vařený chřest, ozdobíme posekanou petrželkou a celý pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.