Jehněčí plátky sladké
65 min.

Ingredience
- 450gramůJehněčí maso
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 5lžicŠťáva jablečná 100%
- 3lžíceJablečná omáčka
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceKečup
- 0,5lžičkaHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
489 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na alobal položíme jehněčí plátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme zázvor a minutu smažíme. Vmícháme jablečnou šťávu, kečup, jablečnou omáčku a hořčici a uvedeme do varu. Vaříme 10 minut, dokud se polovina nevypaří. Občas zamícháme.
- 2Polovinou omáčky potřeme plátky masa a zabalíme do fólie. Opékáme cca 25 minut a občas obrátíme. Poté rozbalíme fólii, potřeme plátky trochou omáčky, pocukrujeme a pečeme dalších 20 minut, aby se propekly.
- 3Plátky dáme na prkénko a pokrájíme na silnější kousky.
- 4Rozdělíme je na talíře a přelijeme zbývající omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.