Jehněčí plátky sladké

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
489 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na alobal položíme jehněčí plátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme zázvor a minutu smažíme. Vmícháme jablečnou šťávu, kečup, jablečnou omáčku a hořčici a uvedeme do varu. Vaříme 10 minut, dokud se polovina nevypaří. Občas zamícháme.
  • 2
    Polovinou omáčky potřeme plátky masa a zabalíme do fólie. Opékáme cca 25 minut a občas obrátíme. Poté rozbalíme fólii, potřeme plátky trochou omáčky, pocukrujeme a pečeme dalších 20 minut, aby se propekly.
  • 3
    Plátky dáme na prkénko a pokrájíme na silnější kousky.
  • 4
    Rozdělíme je na talíře a přelijeme zbývající omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.