Jehněčí po francouzsku
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 700gramůJehněčí maso
- 1šálekOlej olivový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
86 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
954 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso hrubě umeleme, opepříme a vložíme na 5 minut na olej smíchaný s kouskem másla.
- 2Přidáme 2 nakrájené cibulky, 2 stroužky česneku utřeného se solí a osmažíme dorůžova. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme šálek vody a přidáme lžíci rajčatového protlaku. Spojíme s masem a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.