Jehněčí po irsku

100 min.
Irsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu spolu s bobkovým listem, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zvolna vaříme asi 45 minut.
  • 2
    Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na osminky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okořeníme tymiánem a bazalkou. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut.
  • 3
    V misce rozmícháme mouku v pivu, vlijeme do hrnce s masem a zeleninou, zamícháme a vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Smetanu smícháme s nasekanou mátou a na talíři jí každou porci ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.