Jehněčí po irsku
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůJehněčí plec
- 2šálkyVývar z hovězích kostí
- 3kusyBrambory
- 2lžičkyMáta
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,33šálekZakysaná smetana
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 0,5šálekPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu spolu s bobkovým listem, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zvolna vaříme asi 45 minut.
- 2Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na osminky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okořeníme tymiánem a bazalkou. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut.
- 3V misce rozmícháme mouku v pivu, vlijeme do hrnce s masem a zeleninou, zamícháme a vaříme do zhoustnutí.
- 4Smetanu smícháme s nasekanou mátou a na talíři jí každou porci ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.