Jehněčí po mongolsku
145 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 4stroužkyČesnek
- 4gramyZázvor celý
- 200gramůCibule
- 20mililitrůOmáčka Hoisin
- 20mililitrůOlej sezamový
- 50gramůSezam - semena
- 70gramůCibulka jarní
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 80mililitrůVíno rýžové čínské
- 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a sezamový olej s omáčkou hoisin. Do marinády vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a necháme 1 hodinu uležet.
- 2Ve woku rozpálíme arašídový olej a smažíme na něm asi 10 minut na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, poté ji vyjmeme a uchováme v teple. Do woku vložíme marinované jehněčí maso a opečeme ze všech stran. V misce smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem a škrobem, postupně ji přilijeme na pánev k masu a za stálého míchání dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme v miskách, ozdobené na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a posypané sezamem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 11. 2015
Super jídlo