Jehněčí po mongolsku

145 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a sezamový olej s omáčkou hoisin. Do marinády vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a necháme 1 hodinu uležet.
  • 2
    Ve woku rozpálíme arašídový olej a smažíme na něm asi 10 minut na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, poté ji vyjmeme a uchováme v teple. Do woku vložíme marinované jehněčí maso a opečeme ze všech stran. V misce smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem a škrobem, postupně ji přilijeme na pánev k masu a za stálého míchání dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme v miskách, ozdobené na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a posypané sezamem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 11. 2015
Super jídlo