Jehněčí po římsku
65 min.

Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůJehněčí kýta
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 6kusůAnčovička - filety
- 1,5decilitryVíno červené
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůOlivy černé
- 2lžícePetržel - nať
- 120mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
880 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme máslo a olej ve velké pánvi, přidáme pokrájené jehněčí maso a smažíme, dokud nezhnědne po všech stranách cca 5 minut.
- 2Rozmělníme v hmoždíři na hladkou pastu tymián, česnek a ančovičky. K masu přilijeme do pánve víno a zeleninový vývar. Vmícháme cukr a směs z hmoždíře. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 40 minut, dokud není maso měkké. Na posledních 10 minut sundáme pokličku. Do omáčky přidáme olivy a zamícháme.
- 3Podáváme teplé, ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.