Jehněčí po staročesku

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a očistíme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Do vařící vody vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli, sůl, koření, maso a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Vývar scedíme.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studeným přecezeným vývarem, mícháme dohladka. Povaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou, opatrně zalijeme kysanou smetanou, necháme přejít varem a nakonec do omáčky vložíme maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.