Jehněčí po staročesku
70 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí maso
- 5gramůSůl
- 180gramůCeler bulvový
- 120gramůPetržel kořen
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 6kusůNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 40mililitrůŠťáva citrónová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a očistíme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Do vařící vody vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli, sůl, koření, maso a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Vývar scedíme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studeným přecezeným vývarem, mícháme dohladka. Povaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou, opatrně zalijeme kysanou smetanou, necháme přejít varem a nakonec do omáčky vložíme maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.