Jehněčí polévka
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí plec
- 2lžíceCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 500gramůJátra jehněčí
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
44 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme vývar z plecka a soli.
- 2Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
- 3V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži.
- 4Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.