Jehněčí polévka

40 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
44 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme vývar z plecka a soli.
  • 2
    Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
  • 3
    V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži.
  • 4
    Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.