Jehněčí polévka s těstovinami fusilli
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůJehněčí maso
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 1špetkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCeler řapíkatý
- 1hrstPetržel - nať
- 2litryHovězí vývar základní
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na kousky a postupně dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osušíme na papírové utěrce.
- 2Ve zbylém oleji orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a vložíme zpět maso. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíky celeru, drcená rajčata a zalijeme vývarem. Promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou cca 15min provaříme.
- 3Poté vložíme těstoviny a za občasného míchání vaříme cca 10min až těstoviny i maso změknou. Ochutíme solí, pepřem, dozdobíme nakrájenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.