Jehněčí ragú s fazolkami
70 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 2decilitryVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek utřený se solí a omyté, na kostky nakrájené maso. Vše opečeme, zalijeme červeným vínem a necháme vyvařit. Potom přilijeme vodu a maso dusíme doměkka.
- 2Nakonec přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a celer, chvíli povaříme a podle chuti osolíme a opepříme, případně zahustíme.
- 3Na másle podusíme jarní cibulku i s natí a okapané fazole. Směs podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.