Jehněčí ragú s paprikami
75 min.

Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 250gramůJehněčí krkovice
- 2kusyBobkový list
- 250mililitrůVíno bílé
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme jehněčí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme a opepříme. Smažíme 10 minut, až je maso osmahnuté ze všech stran, často mícháme.
- 2Přimícháme nakrájený česnek a bobkové listy. Přilijeme víno a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.
- 3Přilijeme zbývající olej, oloupaná rozkrájená rajčata a papriky, které jsou zbavené zrníček a nakrájené na kostičky. Vše promícháme. Znovu osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev pokličkou a zvolna dusíme 50 minut, až je maso měkké. Občas zamícháme a pokud je omáčka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody. Před podáváním vyjmeme bobkové listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.