Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry
45 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 300gramůOkra - Ibišek jedlý
- 400gramůTykev
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyRajčata
- 2kusyBobkový list
- 4špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25litrVíno bílé
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme jehněčí maso, osušíme a nakrájíme na sousta. Lusky okry omyjeme a příčně rozpůlíme. Dužinu z tykve rovněž nakrájíme na sousta. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Nakrojíme rajčata do kříže a přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen.
- 2Na velké pánvi rozpálíme olej a postupně na něm opečeme maso dohněda a poté vyndáme z pánve. Na šťávě z masa podusíme cibuli a česnek. Maso vrátíme na pánev, přidáme bobkové listy, kmín, rajský protlak, sůl, pepř, víno a citrónovou šťávu. 2 minuty společně povaříme, potom přidáme do pánve lusky okry, dužinu z tykve a rajčat. Vše povaříme v nezakryté pánvi, při mírné teplotě 25 minut. Po dochucení solí či pepřem můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.