Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme jehněčí maso, osušíme a nakrájíme na sousta. Lusky okry omyjeme a příčně rozpůlíme. Dužinu z tykve rovněž nakrájíme na sousta. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Nakrojíme rajčata do kříže a přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen.
  • 2
    Na velké pánvi rozpálíme olej a postupně na něm opečeme maso dohněda a poté vyndáme z pánve. Na šťávě z masa podusíme cibuli a česnek. Maso vrátíme na pánev, přidáme bobkové listy, kmín, rajský protlak, sůl, pepř, víno a citrónovou šťávu. 2 minuty společně povaříme, potom přidáme do pánve lusky okry, dužinu z tykve a rajčat. Vše povaříme v nezakryté pánvi, při mírné teplotě 25 minut. Po dochucení solí či pepřem můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.