Jehněčí řízky s omáčkou
30 min.
Ingredience
- Omáčka
- 3lžíceBrandy
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- Příprava fazolových lusku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůLusky fazolové mražené
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- Příprava masa
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
60 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
104 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí, pepřem a máslem. Maso nakrájíme na řízky, každý řízek potřeme připraveným máslem, dlaněmi rozklepeme. V pánvi rozpálíme olej, připravené řízky zprudka opečeme po obou stranách. Pečeme nejdéle 4 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.
- 2Fazolové lusky omyjeme, očistíme, nožem zbavíme vláken, ve vařící vodě povaříme 6 minut a scedíme. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, položíme do něj lusky, pocukrujeme, přidáme špetku soli a lusky za stálého míchání ohřejeme.
- 3Omáčka: Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcester, brandy a omáčku za stálého míchání povaříme.
- 4Na talíře klademe porce masa, přidáme fazolové lusky, omáčku a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.