Jehněčí řízky s omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
60 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
104 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí, pepřem a máslem. Maso nakrájíme na řízky, každý řízek potřeme připraveným máslem, dlaněmi rozklepeme. V pánvi rozpálíme olej, připravené řízky zprudka opečeme po obou stranách. Pečeme nejdéle 4 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.
  • 2
    Fazolové lusky omyjeme, očistíme, nožem zbavíme vláken, ve vařící vodě povaříme 6 minut a scedíme. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, položíme do něj lusky, pocukrujeme, přidáme špetku soli a lusky za stálého míchání ohřejeme.
  • 3
    Omáčka: Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcester, brandy a omáčku za stálého míchání povaříme.
  • 4
    Na talíře klademe porce masa, přidáme fazolové lusky, omáčku a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.