Jehněčí řízky s pomerančovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme a smícháme s olejem. Tuto směs vetřeme do masa a necháme přes noc odležet.
  • 2
    Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme pánev bez tuku a marinované řízky v ní z obou stran smažíme 5 minut. Potom je vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Šalotku osmahneme ve zbylém omastku. Podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem, přidáme tymián a za stálého míchání povaříme. Směs potom rozmixujeme na pyré, přimícháme pomerančovou marmeládu a omáčku na mírném ohni ještě 5 minut povaříme. Dochutíme. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Řízky okořeníme a osolíme. Na špízy napichujeme střídavě vždy 2 řízky a 2 plátky pomeranče. Podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.