Jehněčí řízky s pomerančovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 5lžicOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůVíno červené
- 1lžíceTymián sušený
- 3lžíceMarmeláda pomerančová
- 2kusyPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme a smícháme s olejem. Tuto směs vetřeme do masa a necháme přes noc odležet.
- 2Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme pánev bez tuku a marinované řízky v ní z obou stran smažíme 5 minut. Potom je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Šalotku osmahneme ve zbylém omastku. Podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem, přidáme tymián a za stálého míchání povaříme. Směs potom rozmixujeme na pyré, přimícháme pomerančovou marmeládu a omáčku na mírném ohni ještě 5 minut povaříme. Dochutíme. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na plátky.
- 4Řízky okořeníme a osolíme. Na špízy napichujeme střídavě vždy 2 řízky a 2 plátky pomeranče. Podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.