Jehněčí s čočkou
175 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí maso
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůCibule
- 125gramůČočka jedlá
- 175gramůMeruňky
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600mililitrůVývar jehněčí
- Marináda
- 175mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 3gramySkořice mletá
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, drcený česnek, zázvor, koriandr a skořici.
- 2Kousky masa v marinádě řádně obalíme, mísu volně přikryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.
- 3Maso vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). V zapékací míse rozpálíme olej, po částech přidáme kousky masa a zprudka je 5 minut dohněda smažíme. Potom je děrovanou naběračkou vyjmeme.
- 4Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu. Z nádoby ji pak vyjmeme.
- 5Do zapékací mísy klademe postupně vrstvy masa, cibule, čočky a nakrájených meruněk, každou vrstvu podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a marinádu. Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Před podáváním ochutnáme a dokořeníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.