Jehněčí s houbami shiitake na zázvoru
15 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůJehněčí maso
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůCibulka jarní
- 175gramůShiitake houby
- 175gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžíceZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na silné plátky. Olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené maso a smažíme 2 minuty. Přidáme strouhaný zázvor, rozetřený česnek, houby, pokrájené jarní cibulky a fazolky a dvě minuty smažíme za neustálého míchání.
- 2Smícháme solamyl se sherry a vmícháme do woku. Přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a povaříme minutu, aby omáčka zhoustla.
- 3Hotový pokrm posypeme sezamovými semínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.