Jehněčí s křenem
20 min.
Ingredience
- 30gramůKřen
- 600gramůJehněčí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůPažitka
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
696 mg
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Servírovací podnos ohřejeme v troubě při teplotě 60°C (horkovzdušná 50°C). Řízky naklepeme a osušíme. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné trubičky.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní rozpálíme olivový olej, řízky smažíme na velkém plameni po každé straně asi 2 minuty, osolíme, opepříme a udržujeme teplé na servírovacím podnosu.
- 3Slijeme olej po smažení, na pánev dáme smetanu a krátce povaříme. Vmícháme křen, omáčku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na jehněčí řízky, navrch nasypeme nakrájenou pažitku a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.