Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůJehněčí maso
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 400gramůRajčata
- 3lžícePetržel - nať
- 450gramůKuskus
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl mořská
- 70mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku osolíme a opepříme, přidáme kostičky jehněčího bez tuku a obalíme ho. Pak ho prudce restujeme tři minuty z obou stran. Maso dáme do pekáčku.
- 2Pak ve stejné pánvi restujeme na oleji dvě minuty kousky paprik a rajčat. Pak zeleninovou směs přidáme k masu do pekáčku. Maso pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 40 minut.
- 3Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, petržel a citronovou kůru. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Česnekovou směs s cibulí orestujeme dozlatova. Poté promícháme s kuskusem. Směs podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.