Jehněčí s rýži

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1023 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
62 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě propranou řýži vaříme do poloměkká přibližne 10 minut. Připravenou řýži odstavíme a necháme schladit.
  • 2
    Na plátky nakrájené maso spolu s nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme na rozpáleném oleji. Umyjeme mrkev a na hrubším struhadle ji nastrouháme. Vychladlou řýži osolíme, opepříme a půlku dáme na pekáč. Na řýži naskládáme plátky masa a mrkev, které taky osolíme a opepříme. To samé opakujeme ještě jednou.
  • 3
    Nakonec zalijeme vývarem z bujónu a v troubě zapékáme 20-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.