Jehněčí s rýži
50 min.
Ingredience
- 0,5kilogramJehněčí maso
- 0,5kilogramVepřový bok
- 2kusyCibule
- 0,1decilitrOlej olivový
- 0,5kilogramRýže loupaná
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyBujón zlatý hovězí
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 3lžičkySůl
- 1litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1023 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
62 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě propranou řýži vaříme do poloměkká přibližne 10 minut. Připravenou řýži odstavíme a necháme schladit.
- 2Na plátky nakrájené maso spolu s nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme na rozpáleném oleji. Umyjeme mrkev a na hrubším struhadle ji nastrouháme. Vychladlou řýži osolíme, opepříme a půlku dáme na pekáč. Na řýži naskládáme plátky masa a mrkev, které taky osolíme a opepříme. To samé opakujeme ještě jednou.
- 3Nakonec zalijeme vývarem z bujónu a v troubě zapékáme 20-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.