Jehněčí s těstovinami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme mleté maso a důkladně je dusíme, až se tekutina odpaří. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
  • 2
    Přidáme očištěné, nakrájené žampiony, papriku, boby, rajčata i s nálevem, rajčatový protlak a sůl. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až zelenina změkne. Podle potřeby přisolíme.
  • 3
    Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a porce posypeme rozdrobeným sýrem feta a natrhanou čerstvou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.