Jehněčí s těstovinami
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 60gramůCibule
- 500gramůJehněčí maso
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůPaprika červená
- 150gramůBoby zahradní
- 450gramůPassata (drcená rajčata)
- 500gramůTěstoviny penne
- 120gramůSýr Feta
- 20gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme mleté maso a důkladně je dusíme, až se tekutina odpaří. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
- 2Přidáme očištěné, nakrájené žampiony, papriku, boby, rajčata i s nálevem, rajčatový protlak a sůl. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až zelenina změkne. Podle potřeby přisolíme.
- 3Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a porce posypeme rozdrobeným sýrem feta a natrhanou čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.