Jehněčí šašlik s jogurtem
23 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kýta
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 15mililitrůOcet vinný
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůJogurt bílý
- 10gramůKoriandr mletý
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůBazalka
- 15gramůMáta
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůBobkový list
- 150gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme jogurt, olej, ocet, citronovou šťávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, posekané lístky bazalky, máty, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme 2 hodiny marinovat.
- 2Maso napichujeme na jehly střídavě s bobkovými listy, vložíme pod gril a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
- 3Šašliky upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.