Jehněčí se sezamem
20 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150gramůJogurt bílý smetanový
- 5gramůSůl
- 50gramůSezamová pasta
- 40gramůSezam - semena
- 400gramůJehněčí kýta
- 150gramůCibulka jarní
- 1lžičkaHarissa pasta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
45 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
943 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme na kolečka. Maso prudce opečeme na oleji, poté ho vyjmeme a na tomtéž oleji krátce opečeme cibuli.
- 2Sezamovou pastu promícháme s harissou, citronovou šťávou, 2 lžícemi vody a jogurtem a přilijeme k cibuli. Přidáme maso a dochutíme solí a pepřem. Sezam opražíme na suché pánvi a rozdrtíme se solí v hmoždíři.
- 3Sezamovou směs smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a pokrm ještě posypeme sezamem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.