Jehněčí se sezamem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
45 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
943 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme na kolečka. Maso prudce opečeme na oleji, poté ho vyjmeme a na tomtéž oleji krátce opečeme cibuli.
  • 2
    Sezamovou pastu promícháme s harissou, citronovou šťávou, 2 lžícemi vody a jogurtem a přilijeme k cibuli. Přidáme maso a dochutíme solí a pepřem. Sezam opražíme na suché pánvi a rozdrtíme se solí v hmoždíři.
  • 3
    Sezamovou směs smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a pokrm ještě posypeme sezamem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.