Jehněčí se zeleninou
85 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 750gramůJehněčí kýta
- 750gramůBrambory
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 1špetkaBazalka
- 200gramůMrkev kořen
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kmín, sušenou bazalku, osolíme a opepříme. Zalijeme trochou vody a chvíli podusíme.
- 2Potom přidáme omyté, na nudličky nakrájené zelí, oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Vše dusíme za občasného podlévání doměkka. Nemícháme, jen hrncem potřásáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.