Jehněčí směs pikantní
85 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 500mililitrůVoda pitná
- 80gramůTuk
- 200gramůZelenina kořenová
- 2gramyPepř černý mletý
- 25gramůSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 1000gramůJehněčí maso
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
728 mg
Cukr
444 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky (8-12ks na porci).
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme maso, krátce je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a za stálého míchání znovu osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.
- 3Zhruba po 20 minutách dušení přidáme očištěný celer a mrkev nakrájené na malé hranolky, rajčatový protlak a česnek utřený se solí.
- 4Vše dodusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.