Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší
70 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 250gramůMrkev kořen
- 200gramůCeler řapíkatý
- 200gramůPórek
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 50gramůPetržel - nať
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60mililitrůMléko polotučné
- 500gramůBrambory vařené
- 15mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory vložíme do mísy, přilijeme mléko, roztavené máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, řapíkatý celer rozkrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a smažíme, později dusíme, až se vlastní šťáva zcela vydusí. Přimícháme celer, mrkev, pórek, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme výarem, zakápneme worcesterem, 10 minut povaříme, vmícháme petrželku a odstavíme.
- 3Masovou směs přendáme do pekáčku, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.