Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory vložíme do mísy, přilijeme mléko, roztavené máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, řapíkatý celer rozkrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a smažíme, později dusíme, až se vlastní šťáva zcela vydusí. Přimícháme celer, mrkev, pórek, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme výarem, zakápneme worcesterem, 10 minut povaříme, vmícháme petrželku a odstavíme.
  • 3
    Masovou směs přendáme do pekáčku, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.