Jehněčí špízy na rozmarýnu
60 min.
Ingredience
- 12stroužkůČesnek
- 500gramůJehněčí kýta
- 2kusyPaprika červená
- 2lžíceVíno bílé
- 1,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1decilitrOlej olivový
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme jehněčí maso na kostky o velikosti asi 5 cm. V misce umícháme marinádu z olivového oleje, bílého vína, mletého římského kmínu a nakrájeného oregana. Vložíme jehněčí maso, promícháme s marinádou a uložíme na 4-12 hodin do lednice.
- 2Hodinu před grilováním namočíme rozmarýn do studené vody. Poté jej vyjmeme a osušíme.
- 3Papriky zbavíme semen a nakrájíme je na kostky o velikosti 5 cm. Spolu s česnekem je asi minutu povaříme ve vroucí vodě, poté zchladíme studenou tekoucí vodou, osušíme a odložíme.
- 4Spodní části rozmarýnu zbavíme jehlic, zhruba v délce 4 cm, abychom získali „rukojeť“. Na oloupané části rozmarýnu navlékneme střídavě marinované jehněčí maso, stroužky česneku a kousky paprik. Pokud nemáme větvičky dostatečně pevné, aby propíchly maso, pomůžeme si grilovací jehlou.
- 5Grilovací rošt potřeme mírně olejem a rozložíme na něj připravené špízy. Špízy grilujeme ve výšce asi 13 cm pod rozehřátým grilem, po dobu 10-12 minut. Během grilování je potíráme zbylou marinádou nebo olivovým olejem a postupně obracíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.