Jehněčí špízy na rozmarýnu

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme jehněčí maso na kostky o velikosti asi 5 cm. V misce umícháme marinádu z olivového oleje, bílého vína, mletého římského kmínu a nakrájeného oregana. Vložíme jehněčí maso, promícháme s marinádou a uložíme na 4-12 hodin do lednice.
  • 2
    Hodinu před grilováním namočíme rozmarýn do studené vody. Poté jej vyjmeme a osušíme.
  • 3
    Papriky zbavíme semen a nakrájíme je na kostky o velikosti 5 cm. Spolu s česnekem je asi minutu povaříme ve vroucí vodě, poté zchladíme studenou tekoucí vodou, osušíme a odložíme.
  • 4
    Spodní části rozmarýnu zbavíme jehlic, zhruba v délce 4 cm, abychom získali „rukojeť“. Na oloupané části rozmarýnu navlékneme střídavě marinované jehněčí maso, stroužky česneku a kousky paprik. Pokud nemáme větvičky dostatečně pevné, aby propíchly maso, pomůžeme si grilovací jehlou.
  • 5
    Grilovací rošt potřeme mírně olejem a rozložíme na něj připravené špízy. Špízy grilujeme ve výšce asi 13 cm pod rozehřátým grilem, po dobu 10-12 minut. Během grilování je potíráme zbylou marinádou nebo olivovým olejem a postupně obracíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.