Jehněčí steak na zelenině
25 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCuketa
- 2stroužkyČesnek
- 4lžičkyProvensálské koření
- 500gramůJehněčí kýta
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
802 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si všechny suroviny. Cibuli pokrájíme nadrobno, papriku na nudličky, cuketu na kolečka. Rozpálíme na pánvi olej a pokrájenou celeninu spolu s prolisovaným česnekem a provensálským kořením pět minut smažíme, dokud nám zelenina nezměkne.
- 2Mezitím si můžeme nakrájet maso na plátky, potřít ho solí s pepřem a také osmahnout na rozpáleném oleji do měkka. Na závěr už jen přidáme k zelenině pokrájená rajčata, dvě minuty ještě zeleninu povaříme a podáváme spolu s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.