Jehněčí steaky na citrónovém špenátu

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
85 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sultánky (hrozinky) namočíme na 15 minut do bílého vína. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a necháme v něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, krátce podusíme, vložíme špenát a při střední teplotě za stálého míchání prohřejeme. Sultánky i s vínem a citrónovou šťávou vmícháme do špenátu, pikantně ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Jehněčí steaky krátce opláchneme pod studenou vodou a dobře osušíme kuchyňským papírem. V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme steaky, po 4 minutách obrátíme a opékáme další 4 minuty. Špenát a jehněčí steaky upravíme na předehřáté talíře a obložíme plátky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.