Jehněčí steaky na citrónovém špenátu
45 min.
Ingredience
- 2lžíceHrozinky
- 50mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMáslo bylinkové
- 600gramůŠpenát mražený
- 2lžíceCitronová kůra
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800gramůJehněčí plec
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
85 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sultánky (hrozinky) namočíme na 15 minut do bílého vína. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a necháme v něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, krátce podusíme, vložíme špenát a při střední teplotě za stálého míchání prohřejeme. Sultánky i s vínem a citrónovou šťávou vmícháme do špenátu, pikantně ochutíme solí a pepřem.
- 3Jehněčí steaky krátce opláchneme pod studenou vodou a dobře osušíme kuchyňským papírem. V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme steaky, po 4 minutách obrátíme a opékáme další 4 minuty. Špenát a jehněčí steaky upravíme na předehřáté talíře a obložíme plátky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.