Jehněčí steaky s mátovým máslem
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Opláchneme lístky máty, jemně nasekáme, smícháme se změklým máslem, 1 polévkovou lžící citrónové šťávy a špetkou soli a dáme do chladničky.
- 2Česnek oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s olivovým olejem a zbylou citrónovou šťávou. Jehněčí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a osolíme a opepříme. Potřeme česnekovou marinádou a necháme asi 2 hodiny odležet.
- 3Jehněčí steaky opečeme na rozpáleném grilu na dřevěném uhlí nebo v grilovací pánvi po každé straně asi 5 minut (až získají hnědou křupavou kůrčičku) a podáváme s mátovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.