Jehněčí steaky s mátovým máslem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme lístky máty, jemně nasekáme, smícháme se změklým máslem, 1 polévkovou lžící citrónové šťávy a špetkou soli a dáme do chladničky.
  • 2
    Česnek oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s olivovým olejem a zbylou citrónovou šťávou. Jehněčí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a osolíme a opepříme. Potřeme česnekovou marinádou a necháme asi 2 hodiny odležet.
  • 3
    Jehněčí steaky opečeme na rozpáleném grilu na dřevěném uhlí nebo v grilovací pánvi po každé straně asi 5 minut (až získají hnědou křupavou kůrčičku) a podáváme s mátovým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.